Den 20:e Iranska Filmfestivalen äger rum den 24 Januari 2021 ONLINE! Flertalet av årets långfilmer har Europapremiär och festivalen gästas som vanligt av några av Irans mest respekterade regissörer och skådespelare för intima dialoger med biobesökarna. 

Festivalen har tidigare gästats av några av de allra största inom iransk film; Farhad AslaniTahmineh Milani, Kiumars Pourahmad, Jafar Panahi, Rakhshan Bani Etemad, Bahman Ghobadi och Dariush Mehrjui hör till några av de stora regissörerna som besökt festivalen. Under åren festivalen blir Online pga pendemin. Vi försökte att fira 20:e festivalen online med alla Iranier runt värdlen som älskar film och vill bidra till barnen utbildning. 

Den Iranska Filmfestivalen är ett initiativ av den svenska välgörenhetsorganisationen YARI Foundation för att rikta större fokus på iransk filmtradition och prisbelönt hantverk, men även väcka uppmärksamhet kring organisationens hjärtefråga – de utsatta skolbarnen i Iran. Filmfestivalens vinst går oavkortad till YARIs fortsatta arbete för att trygga barnens framtida skolgång. 

Välkommen till en givande online upplevelse!

Helen Hemmati
Helen HemmatiFestival art director
Iman Khayyatan
Iman KhayyatanTeknik ansvarig